Comprar una botella de vi

Comprar una ampolla de vi per a un sopar, per a una ocasió especial o per a consum personal, pot semblar fàcil, fins que ens trobem davant d’una prestatgeria plena de vins, aquí comença el dubte, però el consumidor busca sempre el mateix, un vi que ens agradi, amb una bona relació qualitat preu, per això recomanem seguir diversos passos per no equivocar-nos en l’elecció;


– Tenir clar els nostres sabors preferits, això va relacionat amb la varietat de raïm, el seu origen, Denominació d’Origen, elaboració, estructura… És important conèixer els diferents estils de raïm, per tant cal preguntar a la persona encarregada de la botiga i explicar-li els nostres gustos.
– Amb quin menjar ho has de prendre? Abans de decidir-nos per un negre, blanc, rosat o escumós, explicar a la persona encarregada de la botiga que menjar prepararem, perquè ens aconselli quin seria el millor maridatge.


El maridatge entre el vi i el menjar és el procés d´unir un aliment amb un vi amb la intenció de realçar el plaer de menjar-los.
– Selecciona el vi per a cada ocasió, per a consum propi, per a una celebració, per a un regal… cada situació pot requerir un tipus de vi diferent.
– Tenir clar que un vi car no sempre és un vi bo, important explicar sobre quin preu estem disposats a pagar per a cada ocasió.
– Comprar a botigues especialitzades, a la botiga del nostre barri trobaràs professionals del sector, els quals estan en constant formació per poder oferir-nos la compra més apropiada, l’assessorament, dedicació i ajuda dels professionals farà que sortim segurs de la nostra compra.

Deixa’t aconsellar!!!

Felip Urbano
Sommelier
Carviresa Barcelona